Hoe vind ik een goede schoonmaker voor mijn bedrijf?

Wanneer u op zoek bent naar een goede schoonmaker voor uw bedrijf zult u al snel merken dat er ontzettend veel schoonmakers en schoonmaakbedrijven zijn. Zo kunt u kiezen voor een particuliere schoonmaker, een klein bedrijf of juist een groot bedrijf. Het maakt niet uit naar wat voor schoonmaker u op zoek bent, er zijn altijd een aantal dingen waar u op moet letten bij het inhuren van een schoonmaker. Wij geven u een aantal handige tips voor het vinden van een goede schoonmaker.

Uw wensen

Allereerst is het van belang uw wensen op papier te zetten. Zo moet u op voorhand bepalen hoe vaak er schoongemaakt moet worden en wat er schoongemaakt moet worden. Voor sommige schoonmaakwerkzaamheden kunt u namelijk het beste een specialist inschakelen. Dit geldt vaak voor de wat zwaardere schoonmaakwerkzaamheden, zoals glasbewassing en gevelreiniging.

De juiste papieren

Wilt u zeker weten dat u een goede, betrouwbare schoonmaker inhuurt? Vraag dan naar eventuele vergunningen en certificaten. Daarnaast kunt u vragen naar een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van de betreffende persoon uit het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie. Een VOG wordt verstrekt indien deze persoon geen strafbaar feit heeft gepleegd dat relevant is voor de betreffende functie.

Vergelijk het aanbod

Naast een goede schoonmaker wilt u natuurlijk ook niet al te veel geld kwijt zijn aan het schoonmaakonderhoud van uw bedrijfspand. De prijzen die schoonmaakbedrijven hanteren zijn erg uiteenlopend. Wilt u zeker weten dat u een goed schoonmaakbedrijf in de arm neemt, dat ook nog eens betaalbaar is, dan is het verstandig om bij meerdere schoonmaakbedrijven uit uw regio een offerte op te vragen. Let wel, een dure schoonmaker staat niet gelijk een goede schoonmaker. Maar dit geldt natuurlijk ook voor goedkope schoonmakers.