Hoe kun je je bedrijf beveiligen?

Een bedrijfspand beveiligen is niet iets wat je even zelf doet. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden en er kunnen systemen op maat gemaakt worden. Natuurlijk begint het wel bij jezelf, zo moet je het pand altijd goed afsluiten. De deuren moeten voorzien zijn van kwaliteitssloten en de ramen kun je voorzien van dievenklauwen. Deze dingen kun je gemakkelijk zelf doen, maar wil je verder gaan kijken naar inbraakpreventie? Dan zul je misschien toch een bedrijf in moeten schakelen.

Welke beveiligingsmogelijkheden zijn er?

Een beveiligingsbedrijf heeft altijd verschillende mogelijkheden om jouw pand zo goed mogelijk te kunnen beveiligen tegen inbraak. Hier worden er een aantal toegelicht:

  • Hekwerk
  • Toegangssystemen
  • Toegangscontrole
  • Detectiesystemen
  • Camerasystemen

Hekwerken zijn er in allerlei soorten en maten. Er is voor iedere situatie wel een oplossing en natuurlijk zijn er ook oplossingen op maat. Wil je meer lezen over de verschillende soorten hekwerken? Lees dan dit artikel.

Bij toegangssystemen kun je denken aan verschillende soorten poorten. Bijvoorbeeld een: schuifpoort, draaipoort, speedgate, slagboom of tourniquet. Door het goed afsluiten van je terrein of gebouw kun je zelf bepalen wie het terrein op komt. Je verleent zelf toegang tot personen en voertuigen en beheerst dus alle inkomende en uitgaande bezoekers.

Toegangscontrole is nodig om een poort geautomatiseerd open en dicht te laten gaan. Er zijn verschillende soorten elektronische toegangscontroles mogelijk. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: intercom, beeldbellen, toegangspassen of een afstandsbediening.

Detectiesystemen voorkomen inbraak, maar ook vandalisme. De bekendste variant van een detectiesysteem is het plaatsen van spanningsdraad op een hekwerk. Het schrikt een inbreker dus direct af, maar het systeem weet ook precies waar de inbreker heeft geprobeerd om naar binnen te komen.

Camerasystemen zijn bekend en werken over het algemeen goed om inbrekers buiten te houden. Los van preventie komt een camerasysteem ook goed van pas op het moment dat er een inbraak plaats heeft gevonden. De ondernemer kan door middel van de camerabeelden in samenwerking met de politie de daders misschien wel oppakken. Wil je meer lezen over verschillende camerasystemen? Lees dan dit artikel.