Hoe beheer je een wagenpark?

Fleetmanagement: hoe beheer je een wagenpark?

Veel bedrijven maken gebruik van bedrijfsauto’s om de medewerkers van de organisatie zo flexibel en mobiel mogelijk te maken. Het inzetten van bedrijfsauto’s in de organisatie brengt diverse voordelen met zich mee, maar het zorgt ook voor een nieuw vraagstuk in het bedrijf. Gebruik je namelijk meerdere bedrijfsauto’s in de organisatie, dan moet je ook goed nadenken over fleetmanagement. Fleetmanagement betreft het beheer van alle auto’s binnen het wagenpark van een bedrijf, dat nodig is om het inzetten van verschillende bedrijfswagens binnen de organisatie goed te laten verlopen.

Zeker als je nog geen ervaring hebt met het inzetten van diverse bedrijfsauto’s binnen de organisatie, kan het beheren van een wagenpark een lastige opgave zijn. Zoek jij een gebruiksvriendelijk en voordelig hulpmiddel om het beheren van het wagenpark gemakkelijker te maken? Verdiep je dan eens in de car trackers van Cartracker.nl en beslis of deze hulpmiddelen wellicht iets voor jou zijn.

De car trackers van Cartracker.nl: een korte introductie

Een car tracker is een apparaatje dat je op een auto monteert. Heb je het apparaat goed bevestigd en ingesteld, dan geeft het apparaat inzicht in de locatie van de auto in kwestie en verzorgt het apparaat bovendien de kilometerregistratie van het voertuig. Bevestig je car trackers op alle auto’s in het wagenpark van de organisatie, dan betekent dit dat je altijd en overal kunt zien waar de bedrijfsauto’s zijn en je bovendien altijd inzicht hebt in de afgelegde afstand van een voertuig.

De voordelen van een car tracker

Steeds meer ondernemers schaffen car trackers aan om de bedrijfsauto’s binnen hun organisatie te managen. De reden dat zo veel ondernemers car trackers aanschaffen, heeft te maken met het feit dat deze apparaten vele voordelen met zich meebrengen. De belangrijkste voordelen van het gebruik van car trackers, zijn de volgende:

– Een car tracker bespaart je veel tijd. Je hoeft zelf niet meer te achterhalen waar een bedrijfsauto zich bevindt en je hebt bovendien altijd inzicht in de kilometerstand van een auto.

– Een car tracker is accuraat. Waar je zelf nog wel eens een foutje kunt maken in de administratie, kopieert de tracker feitelijke gegevens. Dit betekent dat het apparaat nooit een fout maakt en altijd de juiste informatie doorgeeft.

– Een car tracker is voordelig. Je bespaart veel tijd op het beheren van jouw wagenpark, zonder dat je veel geld hoeft te investeren.