Het onderhouden van je jas met bontkraag

Als het weer winter wordt, is de tijd weer aangebroken om leuke outfits met laagjes te gaan dragen. In de zomer draag je waarschijnlijk veel luchtige shirtjes van katoen, die je dan ook makkelijk kunt wassen. In de winter komen er echter ook andere kleren aan bod, zoals wollen truien, bontjassen, blazers en misschien wel skikleding. Deze kledingstukken wil je natuurlijk graag goed onderhouden. Soms kan het spannend zijn om zulke kledingstukken te wassen, want je wil dat de kledingstukken mooi blijven.

Jas met bontkraag

Een jas met bontkraag wassen, kan soms best eng zijn. Als bont nat wordt, kan het namelijk minder mooi worden. Daarom kun je met je jas met bontkraag ook beter niet in de regen gaan wandelen. Vaak kun je de bontkraag met knoopjes van de jas afhalen, dit is dan ook zeker aan te raden. Nu kun je op het labeltje van de jas kijken hoe je deze kunt wassen. Vaak bestaat er wel een programma op je wasmachine waar je je jas mee kunt wassen. De bontkraag kun je het beste niet in de wasmachine stoppen. Als je wil dat de bontkraag weer fris ruikt, kun je hem een dagje buiten hangen. Doe dit wel onder een afdak, zodat je zeker weet dat hij niet nat wordt. Als je jas weer lekker schoon is, en je bontkraag ruikt weer fris, dan kun je weer heerlijk genieten van je jas met bontkraag.

Skikleding

Andere kleding die lastig is om te wassen, is skikleding. Dit is om een hele andere reden dan een bontjas. Skikleding is namelijk waterdicht, en dit wil je graag zo houden. Als je skikleding niet meer waterdicht is, heb je er weinig meer aan. Skikleding is echter wel belangrijk om te wassen, je sport er namelijk in en dan blijft het niet onbeperkt fris. Door het sporten, het bewegen, en het wassen kan je kleding minder waterdicht worden. Het hangt een beetje van het merk en de soort kleding af wat de beste optie voor je is. Zoek er dus vooral eens over op of kijk eens op het labeltje van je kleding. Er bestaan wel producten die je op je kleding kan sprayen om deze waterdicht te houden. Soms kan de stomerij ook nog wel wat voor je betekenen. Ook moet je vaak oppassen met wasverzachter. Het hangt van de skikleding af hoe je het beste kunt handelen, maar pas hier in ieder geval goed mee op.

Wollen kleding

Wollen kleding is natuurlijk heerlijk warm voor de winter, maar je moet het wel voorzichtig wassen. Meestal heb je een speciaal programma voor wol op je wasmachine, deze kun je het beste pakken. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te hoog is, dan kan je wollen kleding namelijk gaan krimpen. Ook bij wollen kleding volg je natuurlijk altijd de wasvoorschriften op het labeltje. Wollen kleding kan erg vormloos worden als je deze nat ophangt. Dan rekt de stof als het ware uit. Om dit te voorkomen, leg je de wollen kleding plat te drogen. Zo kun je langer genieten van je wollen kleding.

Blazers

Een ander kledingstuk wat heel mooi kan staan, is een blazer. Dit geeft een nette uitstraling en doet vaak ook veel voor je figuur wanneer de blazer getailleerd is. Ook bij je blazers wil je dat de stof mooi blijft en dat je er nog veel plezier van kunt hebben. Je kunt natuurlijk de wasvoorschriften bekijken, maar hier staat vaak op dat je je blazer naar de stomerij moet brengen. Als het een dure blazer is, is het zeker verstandig om dit te doen. Zo blijft je blazer namelijk het mooist.

Het kan altijd gebeuren dat je winterkleding minder mooi uit de was komt, dan je had gehoopt. Daarom is het belangrijk om de wasvoorschriften goed te volgen, goed op internet te zoeken, en hulp vragen waar dat nodig is.