GPS trackers tegen diefstal

Ben je bang dat je jouw fiets, auto, motor of zelfs kind uit het oog verliest? Dan is dit geen probleem met een GPS tracker. Als het voertuig of de persoon is uitgerust met een GPS tracking volgsysteem kun je per SMS of via internet traceren waar de GPS tracker zich op het moment bevindt. Daarnaast is het bij sommige GPS trackers zelfs mogelijk om een zone in te stellen die niet mag worden verlaten, waarna een alarm afgaat en de meeluisterfunctie wordt ingeschakeld. Bij een voertuig is het zelfs mogelijk om de GPS tracker in te bouwen, zodat je er zeker van bent dat deze niet zomaar wordt weggehaald.

Hoe werkt GPS?

Een GPS tracker maakt gebruik van het GPS netwerk. Het GPS netwerk bestaat uit een groep van 24 satellieten die radiogolven naar de aarde zenden. De GPS tracker heeft een ingebouwde ontvanger die deze signalen kan opvangen en aan de hand van een formule de locatie van het apparaat kan berekenen. Deze gegevens worden ook wel coördinaten genoemd, en worden na bewerking via SMS of via het online platform met de eigenaar gedeeld. Zo weet je precies waar de GPS tracker zich bevind en is het gemakkelijk om snel te handelen als er iets gebeurt.

Welke GPS tracker past het best bij mij?

GPS trackers worden over het algemeen verdeeld in twee soorten. De eerste soort is een tracker waarbij de locatie per SMS opgevraagd kan worden. Het andere GPS systeem kan de informatie via een online platform sturen. Met beide GPS trackers is het gemakkelijk om de locatie van het voertuig of de persoon te ‘tracken’. De professionals raden aan om een GPS systeem met een online platform aan te schaffen als de locatie relatief vaak wordt opgevraagd. Wanneer de locatie zelden wordt opgevraagd, voldoet een Track & Trace systeem met een SMS systeem.

De meeste GPS trackers worden gebruikt om auto’s, scooters en motors te traceren. Hetzelfde systeem werkt ook bij een kind of een dier. Natuurlijk zijn hier ook speciaal ontwikkelde GPS trackers voor ontwikkeld.