Gezellig brunchen met de feestdagen

Tijdens de feestdagen wordt er meestal veel gegeten. Dit is door de jaren heen zo gegroeid. De kerst hoort een tijd te zijn van warmte, gezelligheid en liefde. Samen met naasten wordt er veel gepraat, gelachen en natuurlijk gegeten. Of je nou voor kerstmis gaat ontbijten, brunchen, lunchen of dineren, het kan allemaal. Een brunch wordt normaal gesproken veel minder gedaan dan bijvoorbeeld met kerst. Vrienden of familie worden uitgenodigd en er wordt gezellig gebruncht.

Eetkamer

Als je een brunch voor kerst organiseert, moet ten eerste de eetkamer natuurlijk leuk aangekleed zijn. Een kerstaankleding kan meteen een heel andere sfeer geven in de eetkamer. Je kunt bijvoorbeeld kleine kerstboompjes op tafel zetten voor de ultieme kerstsfeer. Ook horen lichtjes of kaarsjes echt bij kerstmis. Hierdoor creëer je ook veel meer sfeer, warmte en gezelligheid. Er zijn hele leuke waxinelichtjes verkrijgbaar, die je leuk op tafel kunt zetten. Er zijn waxinelichtjes die speciaal voor kerstmis zijn bedoeld, maar je kunt ook kiezen voor waxinelichtjes die je na de feestdagen ook nog kunt gebruiken. In de winter kan het namelijk heel sfeervol zijn om ‘s avonds een kaarsje aan te steken. Als je een mooie grote eettafel en design eetkamerstoelen in je eetkamer hebt staan, geeft dit ook een mooie uitstraling. Bovendien zitten design eetkamerstoelen heel lekker, waardoor je gasten op hun gemak zitten.

Brunch

Als de aankleding van je eetkamer naar wens is, is natuurlijk de brunch zelf een belangrijke factor. Lekker eten hoort er helemaal bij. Voor een brunch is het leuk om voor kleine hapjes te zorgen. Als er alleen grote broodjes en dergelijke zijn, zit iedereen snel vol. Dit is niet zo gezellig. Kies daarom voor kleine broodjes, croissantjes, stukjes kerststol en andere leuke hapjes. Als je deze in schalen legt, ziet het er ook nog eens heel leuk uit. Als beleg kun je kleine kuipjes boter en jam neerzetten en kleine pakjes hagelslag. Het kost helemaal niet veel moeite om de brunch op deze manier klaar te maken, en toch ziet het er erg leuk uit. Verder is het lekker voor het hele gezin, ook de kinderen kunnen lekker hun gang gaan. Natuurlijk kun je de brunch ook uitbreiden als je dat wil. Als drinken kun je bijvoorbeeld verse jus d’orange serveren, dit valt meestal ook erg in de smaak.

 

Met een leuke kerstaankleding in je eetkamer, design eetkamerstoelen, goed gezelschap en lekker eten heb je dus alles voor een gezellige brunch. Het hoeft niet veel tijd te kosten en je hoeft niet lang in de keuken te staan. Zo kun je dus meer tijd doorbrengen met je naasten tijdens de feestdagen. Een brunch is dus een goede keus tijdens kerst. Het kost niet veel tijd, stress, moeite en toch zal het in de smaak vallen bij je gezelschap.