Festival trends in 2016

Het festival seizoen is vanaf maart weer afgetrapt en daarom is het weer tijd om je festivaloutfit bij elkaar te rapen voor de lente en de komende zomer. Er gaat weer veel gedanst, gefeest en gedronken worden. Om te dansen moet je natuurlijk comfortabele kleding hebben waarin je ook al je moves kunt laten zien. Naast dat het comfortabel is moet het er ook stijlvol en luchtig uitzien aangezien je het ook warm krijgt tijdens al het dansen.

T-shirts

Voor sommige mannen is het festivalseizoen ook een reden om dat afgetrainde lichaam te laten zien. Genoeg reden toe, je hebt natuurlijk keihard getraind. Dat kan je zowel zonder als met shirt laten zien, in een vet t-shirt zie je er even goed uit. Italiaanse t-shirts zijn mooie en zeer veelzijdige t-shirts die mooi en nauw rond het lichaam sluiten, waardoor je alsnog je afgetrainde lichaam op een stijlvolle manier kan showen. Ze hebben vaak mooie prints die helemaal aansluiten op de mode van tegenwoordig. Wat je ook veel ziet zijn Italiaanse t-shirts die wat langer aan de onderkant vallen met ritsjes aan de onderkant, op de schouders of mouwen. Dit is natuurlijk zeer opvallend, maar ideaal voor dit festivalseizoen.

Truien en sweaters

Het liefst loop je natuurlijk de hele dag met een t-shirt aan zonder dat je naar de kluisjes hoeft te lopen om je trui te pakken. Helaas wonen we wel in Nederland en het weer kan zeer veranderlijk zijn. Dan is het soms tijd om een trui te pakken die je lekker warm houd zodat je lekker door kan feesten als het wat kouder word. In de avonden wil het vaak ook wat kouder worden, dus neem altijd een trui mee voor de zekerheid. Je ziet tegenwoordig veel sweaters met effen kleuren, maar het is zeker niet erg om met een effen kleur op te vallen. Felle kleuren zijn nog steeds helemaal hot. Alleen een garderobe met effen kleuren is ook niet alles, dus heb je ook keuze uit Italiaanse truien met net zo’n goede pasvorm als de t-shirts. Vaak hebben ze sierlijke prints op de mouwen, op de rug borst of zelfs over de hele trui.

Broeken

Wat nog steeds een flinke trends is zijn de skinny jeans die mooi rond de benen sluiten. Je hebt alsnog skinny jeans die rond de bovenbenen wat wijder vallen en bij de onderbenen meer sluiten of je hebt ze juist andersom. Niet iedereen heeft de zelfde pasvorm, dus heb je veel keuze uit verschillende broeken voor als je geen fan bent van de skinny jeans. Je hebt ook de slim fit jeans, waarmee de broeken iets minder nauw sluiten, maar ze wel mooi rond de benen vormen.

Zonnebrillen

Je festival outfit kan natuurlijk echt niet ontbreken zonder een zonnebril. Nog steeds zie je heel veel pilotenbrillen en reflecterende glazen. Tegenwoordig zie je ook dat de meer futuristische bril een grotere rol spelen.Maar welke bril past het beste bij je gezicht?

Het is het beste om een bril bij een opticien of een brillenzaak te passen als je van plan bent om een bril online te kopen, tenzij je daar een nog mooiere tegenkomt. Heb je een hoekig gezicht, dan past een rond of ovaal montuur het beste bij je gezicht. En als je een ovaal of rond hoofd hebt is het verstandig om een hoekige bril te kopen. Het is eigenlijk het tegenovergestelde van je gezicht.

Kijk goed rond wat het beste bij je past en je kan er dit seizoen weer helemaal tegenaan met de vetste kleding en accessoires.