Feesten of congressen organiseren? Dit hebben de twee gemeen

Alles dat je moet organiseren op een externe locatie is natuurlijk een hele uitdaging. Je moet immers met een boel zaken rekening houden. Een goede locatie en het personeel erachter zal je al met een boel zaken helpen. Toch kun je niet zomaar even beginnen zonder plan. Een goed congres of feest bij een externe feestlocatie hebben iets gemeen, maak goede afspraken. Afspraken dien je te maken over de catering, de vulling van de locatie en de beschikbaarheid van de locatie. In dit artikel geef ik je een aantal tips waar je rekening mee moet houden tijdens het organiseren van een congres of feest op een congreslocatie.

Sluit niemand uit

Zorg dat je helemaal niemand uitsluit. Een goed evenement of congres is er voor iedereen. Daarom is het van groot belang dat je rekening houdt met bijvoorbeeld het dieet van je gasten. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld allergisch of hebben een bepaalt geloof waardoor ze niet alles mogen eten of drinken. Breng dit van tevoren duidelijk in kaart, zodat de kans op uitsluiten minimaal is.

Wat spreek je af over uitloop?

Uitloop kan natuurlijk voorkomen, maar moet je zoveel mogelijk proberen in te perken. Een goede locatie geeft je duidelijk inzicht in wat wel of niet mogelijk is. Wanneer je een locatie huurt, huur je deze meestal voor een bepaalt aantal uur. Ook wel een dagdeel genoemd. Uitloop kan natuurlijk voorkomen. Bespreek met je feestlocatie wat je doet met mogelijke uitloop. Is dit überhaupt mogelijk, en zo ja, worden er dan extra kosten gerekend.

Veel succes

Uiteraard zijn er nog veel meer tips te noemen over waar je op moet letten bij het organiseren van een evenement op een externe locatie. Daar is deze blog echter niet zo geschikt voor. Heb jij nog tips waar je echt op moet letten bij het organiseren van een evenement? laat dat dan weten in de reacties op deze blog! Samen helpen we iedereen dan aan een top feest op een top locatie. Heb je al genoeg aan dit artikel gehad? Dan wens ik je natuurlijk heel veel succes bij het organiseren van je evenement op een externe locatie.