EHBO kosten vergoed, hoe zit dat?

Wanneer er een noodgeval optreedt is het handig dat je goed weet hoe je moet handelen. Wanneer iemand in je omgeving of een toevallige passant plotseling een hartaanval krijgt dan kun jij de redding zijn. De eerste momenten zijn van groot belang om iemands overlevingskansen te vergroten. Wanneer je in je directe omgeving mensen hebt met een vergrote kansen op hart- en vaatziekten is het zeker een must om verstand te hebben van dergelijke momenten!

Je EHBO cursus vergoed

Helaas is een cursus niet gratis. Het zou de overheid of andere instanties eenvoudigweg teveel geld kosten. Er zijn al duizenden vrijwilligers actief rondom  het thema EHBO. Het blijft echter wel belangrijk om de kwaliteit van een cursus te waarborgen en daarom ook iemand te hebben die geschoold is. Ondanks de kosten wordt een cursus echter wel voor een groot gedeelte vergoed. Jouw zorgverzekeraar vind het een goede ontwikkeling dat we massaal cursussen gaan volgen. Ten slotte betekent het aan het einde van de rekening dat er minder vaak hulpdiensten bij hoeven te komen wat hen in de kosten scheelt. De kosten van een EHBO cursus lopen uit een. Natuurlijk is het wel van belang dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Prijzen rondom de €500,- of €600,- voor een gedegen cursus zijn dan ook zeker niet overdreven. Hiervoor krijg je vaak meerdere dagen leerstof aangeboden. Na afloop heb je een gecertificeerd examen in je zak welke twee jaar geldig is.

Wat leer je in een cursus?

Tijdens een EHBO cursus leer je verschillende aspecten. Een van de belangrijkste handelingen is het reanimeren. Hier zijn nog speciale cursussen voor welke dieper ingaan op bijvoorbeeld het gebruik van een AED.  Verder leer je ook simpele zaken zoals het aanbrengen van verbanden en hoe te handelen bij brandwonden.