Eenvoudig belasting aangiften doen

 

Het is weer bijna zo ver: als particulier mag je weer de belasting aangiften in gaan vullen. Bedrijven hebben tot eind januari de tijd om alle financiële gegevens bij de belastingdienst aan te dragen. Dat betekent dus ook dat jouw werkgever dan verwerkt heeft hoeveel jij bij hen het betreffende jaar hebt verdient. De fiscus gebruikt deze gegevens om te controleren of het wel klopt wat jij en jouw werkgever opgeven, maar ook om voor jou de belasting aangiften gemakkelijker te maken. Want als jouw werkgever informatie heeft aangeleverd, zal dit automatisch verschijnen in jouw belastingdienst account. De belastingdienst zegt al jaren dat ze de belasting aangiften niet leuker, maar wel makkelijker kunnen maken. Door alles van te voren in te vullen en het alleen te hoeven controleren, ben jij een stuk sneller klaar.

 

Controleer de belasting aangiften

De controle over de vooraf ingevulde cijfers in jouw voor jouw aangifte, is van groot belang. Het kan natuurlijk altijd zijn dat jouw werkgever een misrekening heeft gemaakt. Bovendien is het mogelijk dat je meerdere werkgevers in het betreffende jaar hebt gehad, waarvan er één nog niet goed is doorgekomen. Juist bij meerdere werkgevers, kan je waarschijnlijk te veel ingehouden loonheffingen terugvragen. Controleer dus heel precies op basis van jouw jaaropgave of de gegevens kloppen. Jouw jaaropgave kan je bovendien ook checken door al je loonstroken naast elkaar te leggen.

 

Aftrekposten

Naast controle over de vooraf ingevulde informatie, kan je zelf nog allerlei aftrekposten opvoeren. Denk hier goed aan, want dit kan behoorlijk wat financiële voordelen opleveren. Heb je een huis gekocht? Dan kan je de kosten van de aankoop opvoeren. Daarnaast kan je zelf betaalde ziektekosten, studiekosten en giften opvoeren. Hierover zal je het teveel betaalde belastingtarief onder bepaalde voorwaarden terug kunnen krijgen.

 

De Bruijn & Partners

Heb jij moeite met het invullen van diverse belasting aangiften? Zowel voor particulieren als bedrijven kan De Bruijn & Partners jou perfect van dienst zijn.

This entry was posted in .