Een naam voor je baby verzinnen

Bij het krijgen van een baby komt er veel kijken. Je moet veel dingen kopen en regelen, maar ook een naam verzinnen en geboortekaartjes laten maken. Dit zijn leuke voorbereidingen die je kunt doen voor de komst van de kleine. Het verzinnen van een naam kan soms best een lastige taak zijn, maar ook heel leuk. Misschien hou je wel van korte namen, maar misschien ook wel van lange. Wil je een originele naam of juist een naam die iets meer standaard is? Dat zijn allemaal dingen die je moet overwegen bij het kiezen van een naam. Voordat je definitief een naam kunt kiezen, moet je natuurlijk wel het geslacht van je kindje weten. Hiervoor kun je wachten op de 20 weken echo in het ziekenhuis, maar je kunt er ook voor kiezen om een pretecho met geslachtsbepaling te laten maken.

Pretecho geslachtsbepaling

Je kunt natuurlijk een geslachtsbepaling in het ziekenhuis laten maken. Deze echo wordt gemaakt rond 20 weken zwangerschap. Je kunt er ook voor kiezen om een pretecho met geslachtsbepaling laten maken. Dit kan meestal al vanaf 13 weken. In een enkel geval gebeurt het dat de ligging van het kindje net niet goed is om het geslacht te kunnen bepalen.

Top 10 babynamen

Als je het geslacht van je kindje weet, kun je een naam gaan verzinnen. Dit is een erg leuke bezigheid om samen met je partner te doen. Misschien houden jullie wel van dezelfde namen, maar misschien wordt het een flinke klus om er samen aan uit te komen. Het kan zijn dat jullie al een hele tijd een naam in gedachten hadden, in dat geval is de keuze snel gemaakt. Echter kun je ook nog compleet blanco in het proces van namen verzinnen stappen. Dit is natuurlijk helemaal niet erg, maar misschien is je inspiratie op een gegeven moment wel op. Hiervoor kun je internet goed gebruiken. Er zijn namelijk een heleboel websites waar je veel inspiratie kunt opdoen. Ook zijn er lijsten met babynamen, bijvoorbeeld de top 10 meisjesnamen en de top 10 jongensnamen. Hier kun je ook inspiratie uit halen.

Geboortekaartjes

Als je de naam van je kindje hebt verzonnen, kun je beginnen aan de geboortekaartjes. Je hebt tegenwoordig erg veel keus in geboortekaartjes. Of je nou zelf je geboortekaartje wil ontwerpen of een standaard ontwerp kiest, er zit altijd wel iets bij wat je mooi vindt.