Een moderne woonkamer inrichten

Na een drukke dag heerlijk tot rust komen in je woonkamer? Dat kan perfect in een moderne woonkamer. Doordat dit interieur meestal minimalistisch en rustig is, zal dit een positief en rustgevend effect op je hebben. Moderne materialen en strakke meubels kenmerken een moderne woonkamer. Open ruimtes en inbouwkasten zorgen voor een ruimtelijke uitstraling. Ook designmeubels zoals design eetkamerstoelen of een Scandinavische design bank mogen niet ontbreken in een modern interieur. Wil je echt een open ruimte creëren? Kies dan voor één grote leefruimte met daarin zowel de eetkamer als de keuken en de woonkamer. Grote ramen zorgen voor nog meer ruimte. Ontspan dus lekker voor een mooi uitzicht op je tuin in natuurlijk licht.

Kleuren

De kleuren die vooral worden gebruikt in een modern interieur zijn neutrale kleuren. Wit, grijs en zwart zijn dan ook veel voorkomend. Deze eenvoudige vormgeving zorgt voor een ontspannen sfeer.

Vloeren

In vloeren is er genoeg keuze als je een vloer zoekt voor je moderne woonkamer. Weet je niet waar je nou precies naar moet zoeken in het ruimte aanbod? Probeer dan vooral te letten op neutrale, gladde, tijdloze en ruimtelijke vloeren. Als je één grote leefruimte wil creëren kun je het beste in heel deze ruimte dezelfde vloer leggen. Betonvloeren, gietvloeren of keramische tegels staan perfect in een modern interieur. Betonvloeren zorgen voor een robuust en naadloos karakter. Wil je iets extra speciaals? Laat dan voegen slijpen in je betonvloer zodat het lijkt alsof je gigantische tegels hebt liggen. Het voordeel van een gietvloer is dat je uit een groot kleurenpalet kunt kiezen. Zo zit er altijd iets bij naar jouw smaak.

Meubels

Designmeubels zijn misschien de eerste meubels die bij je opkomen als je denkt aan een modern interieur. Hiermee kun je dus ook heel goed experimenteren. Design eetkamerstoelen of een Scandinavische design bank kunnen heel mooi staan in je woning. Een designmeubel kan een echte eye-catcher zijn in je interieur. Als je meubels op maat laat maken kun je deze perfect afstemmen op jouw woning en jouw wensen.

Designobjecten kunnen ook heel mooi staan. Overbodige decoratie kan echter het gewenste ruimtelijke effect verstoren, pas hier dus mee op. Glas, kunststof en hout zijn mooie materialen voor enkele subtiele decoratiestukken.

Een inbouwkast is perfect voor een modern interieur. Op deze manier heb je extra opbergruimte en is deze niet te opvallend aanwezig. Door de strakke lijnen wordt de gewenste sfeer bereikt.

Ben je een echte boekenfan en heb je een heel assortiment aan boeken? Dan kun je ook hiervan een eye-catcher maken. Een boekenkast op maat kan dan een hele mooie investering zijn.

Raamdecoratie

Decoratie komt niet veel voor in een modern interieur. Een paar mooie grote decoratiestukken kunnen natuurlijk geen kwaad. Maar pas wel op dat je je moderne interieur niet volpropt met kleine decoratie. Zo verlies je namelijk de ruime en open uitstraling. Raamdecoratie past echter wel heel goed in een modern interieur. Zowel gordijnen als jaloezieën zijn geschikt. Wil je graag de gezellige uitstraling van gordijnen? Dan kun je het beste kiezen voor natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen. Voor een industriële twist kun je kiezen voor aluminium jaloezieën. Deze geven een moderne uitstraling en bovendien kun je de lichtinval perfect regelen.