Een leuk dagje naar Amsterdam

Als je een dagje naar Amsterdam gaat, ben je ervan verzekerd dat er veel leuke dingen te doen zijn. Meningen verschillen natuurlijk, maar er zijn een hele hoop verschillende dingen te doen. Zo zit er altijd iets bij wat jij leuk vindt. Een dagje weg met het gezin, met je partner, met familie of met vrienden kan heel erg gezellig zijn. Even lekker eruit en genieten van leuke dingen samen met je naasten kan heerlijk zijn. Als je naar Amsterdam gaat, kun je niet alleen leuke activiteiten doen, maar ook gezellig eten en drinken, en makkelijk parkeren. Parkeren in Amsterdam doe je namelijk makkelijk en veilig bij Q-Park. Maar wat zijn nou bijvoorbeeld leuke activiteiten die je kunt doen in Amsterdam?

Madame Tussauds

Madame Tussauds is een wassenbeeldenmuseum wat eigenlijk voor iedereen heel leuk kan zijn. Zowel voor kinderen als volwassen is het erg leuk om wassen beelden van allerlei beroemdheden te zien. Je kunt je ogen uitkijken en je kunt zelfs met wassen beelden op de foto.

Rondvaart Amsterdam

Een andere erg leuke bezigheid die je kunt doen is varen door de grachten van Amsterdam. Bijna iedereen kent de prachtige grachten van Amsterdam wel. Het is natuurlijk extra leuk om ze eens van een andere manier te bekijken, namelijk op de gracht zelf. Hiervoor kun je een rondvaart doen. Tijdens deze rondvaart kun je natuurlijk lekker genieten van het uitzicht. Ook krijg je er nog een audiotour bij, zodat je er ook nog wat informatie bij krijgt. De rondvaarten starten elk half uur, waardoor er altijd wel een goed moment om op te stappen is. Als je even moet wachten, of je wil de rondvaart leuk afsluiten, kun je terecht bij de cafés langs de grachten. Het is heel gezellig om hier je dag af te sluiten of te beginnen.

Amsterdam Dungeon

Voor de echte durfallen is de Amsterdam Dungeon een leuke activiteit. Je wordt bang gemaakt met huiveringwekkende verhalen en je ontdekt duistere geheimen. Als je dit nog niet genoeg vond, kun je ook nog een ritje maken in de achtbaan.

Stadswandeling of fietstocht

Een stadswandeling of fietstocht kan ook erg leuk zijn om te doen. Op deze manier zie je wat meer van de stad en ben je ondertussen lekker sportief bezig. Je kunt zelf rondwandelen of -fietsen in Amsterdam, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een tour met een gids. Deze brengt je bijvoorbeeld langs het monument op de Dam en de Kalverstraat. De gids vertelt over de stad Amsterdam en laat je ondertussen de mooiste plekjes zien. Dit kan zowel te voet als met de fiets. Een pauze met een drankje en eventueel een hapje maakt je wandeling of fietstocht helemaal af. Parkeren in Amsterdam doe je bij Q-Park. Hierna kun je kiezen voor een activiteit of een stadswandeling of fietstocht. Dit staat gegarandeerd voor een leuk dagje weg.