Een GPS tracker, de hulp bij jouw wagenpark

Het is voor ondernemers belangrijk om inzicht te krijgen in het rijgedrag van de medewerkers wanneer zij een wagenpark in hun bezit hebben. Een aantal jaren geleden moesten de kilometerstanden allemaal handmatig gedaan worden, waardoor de metingen niet altijd even vlekkeloos verliepen. Daarna konden de ritgegevens worden verwerkt in Excel of andere hulpmiddelen om de administratie te verwerken, in eerste instantie moest dit ook allemaal handmatig gebeuren. Sinds een aantal jaren zijn er GPS trackers op de markt die alle metingen digitaal registreren en ook meteen verwerken, zodat je alles realtime kan volgen. Welke problemen kan zo’n tracker nou allemaal voor jou als ondernemer met wagenpark oplossen? Hieronder lees je de voordelen van zulke systemen.

Voordelen GPS tracker

Inzicht in rijgedrag

Je wilt als ondernemer dat je bedrijfswagens zo lang mogelijk meegaan. Wanneer werknemers een auto van de zaak mee krijgen, wil dit niet altijd betekenen dat ze er even zuinig mee om gaan als hun eigen bezittingen. Sommige werknemers houden er een sportievere rijstijl op na dan de anderen. Met een ritregistratiesysteem kan je het rijgedrag helemaal bijhouden. De snelheden, rijgedragingen, het accelereren, remgedrag worden allemaal individueel bijgehouden, zodat je werknemers kan belonen op hun rijgedrag, maar ook kan je ze bijsturen om hun rijstijl aan te passen.

Gebruiksvriendelijkheid

Je kan van iedere individuele werknemer het rijgedrag in de gaten houden, maar het zou moeilijk werken zijn als niet gebruiksvriendelijk wordt gemaakt. Het moet snel en overzichtelijk in gebruik moeten zijn. Voor jou als gebruiker word je centraal gesteld om een optimale gebruikerservaring te geven. Wanneer je de kilometerregistratie door wilt geven aan de belastingdienst dan kun je met een paar klikken op de knop de registratie doorgeven om niet voor onverwachte naheffingen of boetes komen te staan.

Accurate metingen

Zo’n systeem moet natuurlijk wel accurate metingen doen om nauwkeurige gegevens naar jou of enkele belanghebbenden te sturen. Elke 5 seconden wordt er een meting gedaan en meteen naar je doorgestuurd, waardoor je een realtime overzicht kan krijgen over gereden routes en rijgedragingen. Deze metingen worden ook meteen op de server opgeslagen, waardoor je altijd de gegevens op kan vragen.

Kostenbesparing

Naast dat je inzicht krijgt in het rijgedrag en de accurate metingen, gaat het er ook om dat je als ondernemer ook kan besparen op kosten door een GPS tracker te gebruiken. Wanneer je medewerkers aan moet spreken op hun rijgedrag dan word je op de hoogte gehouden door zo’n systeem. Daarnaast kun je ook besparen op de administratie omdat alles volledig automatisch wordt opgeslagen en je kunt dit te allen tijde opvragen. Ook voorkom je met dit systeem dat je naheffingen of boetes moet betalen bij de belastingdienst, aangezien er een limiet van 500 privékilometers per kalenderjaar mag worden gereden.