Drankspelletjes

Voordat je de stad in gaat om een flink avondje te stappen moet er natuurlijk een drankspelletje gespeeld worden. Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende spelletjes. Dat het lastig is om deze allemaal te onthouden. In dit artikel worden een aantal bekende drankspelletjes uitgelegd.

Maten naaien

De naam zegt het al: maten naaien. Iedereen is de sjaak bij dit spel. Hiervoor heb je uiteraard drank nodig, een drietal dobbelstenen en het liefst zes personen. Ga met zijn allen om een tafel zitten zodat de regels goed gevolgd kunnen worden. Gooi nu één voor één de dobbelstenen. Wanneer je een dubbel gooit met de dobbelstenen tellen de ogen van de laatst gegooide dobbelsteen. Je moet namelijk degene links of rechts van je laten drinken. Het aantal ogen bepaald of je bijvoorbeeld: vier personen naar rechts of vier personen naar links laat drinken. Nadat de speler gedronken heeft ga je weer verder met het spel.

Stef stuntpiloot

Misschien wel een van de bekendste en meest populaire drankspelletjes is en blijft Stef Stuntpiloot. Dit spel is razend populair geworden door een kortingsactie van de Kruidvat. Na verloop van tijd is daar het spel uit de schappen gehaald wanneer duidelijk werd wat hier mee gedaan werd. Om dit spel te spelen heb je het spel Stef Stuntpiloot nodig, drank, twee tot vier deelnemers en een goed reactie vermogen. Het spel bestaat uit een aantal “armen” waarop een klein platformpje te vinden is waar je op moet tikken. Door op het juiste moment te tikken, tik je Stef omhoog over jouw muntjes heen. Je hebt drie muntjes die je moet beschermen door Stef omhoog te klikken, zodat hij bij de tegenstander een muntje eraf haalt. Zodra alle muntjes eraf zijn getikt heb je verloren en moet je drinken.

Zap de neger

Ben je televisie aan het kijken maar willen jullie graag een spelletje doen? Probeer dan eens het spel “Zap de Neger”. Het spel is heel eenvoudig. Gebruik een dobbelsteen om te bepalen hoe veel zenders je vooruit moet zappen. Je vrienden houden nauwkeurig in de gaten hoeveel getinte personen er in beeld komen. Het aantal getinte personen die in beeld komen bepaald de hoeveelheid slokken of shotjes die je moet nemen. Wanneer de zapper gedronken heeft moet de afstandsbediening doorgegeven worden.

Het formule 1 spel

Heb je alleen maar drank bij de hand maar wil je toch leuk spelletje spelen? Probeer dan eens het formule 1 spel. Het werkt als volgt: iemand begint en roept “njeeew”. Het geluid van een formule 1 wagen. Degene daarnaast doet hetzelfde. Ook mag er “ieeee” of “pitstop” geroepen worden. Bij “ieee” wordt er geremd en moet degene die net voor je was verder gaan. Bij “pitstop” moet degene na jou een beurt overslaan. Na een aantal glazen bier gaan mensen gegarandeerd fouten maken wat tot hilarische taferelen leidt.

Wat voor drank kun je gebruiken?

Over het algemeen wordt er tijdens drankspelletjes gebruik gemaakt van bier en wijn. Dit omdat deze soort dranken minder hard aankomen dan sterke dranken zoals drop shot. Wanneer je iemand echt dronken wil krijgen zou je kunnen kiezen voor zoals zojuist genoemd drop shot maar ook rocketshot of echt sterke dranken zoals tequila of goldstrike. Voor goede shotjes zou je ook dit artikel eens kunnen lezen. Let wel op: met sterke dranken gaat het natuurlijk sneller dan bij bier of wijn. Een emmer naast de tafel is dus geen overbodige luxe.
Alvast veel plezier met de drankspelletjes!