Dit maakt schoonmaken leuker

Echt grondig schoonmaken gaat vaak de nodige tijd in zitten en zo kosten de schoonmaakmiddelen ook best wat.
Hoe vaak moet je nou eigenlijk schoonmaken en hoe kan je goedkoop uit zijn en hoe kan dit makkelijker en leuker gemaakt worden.
Om nou allesreiniger te gebruiken voor alles is niet het beste idee. Zo is het beter om voor de keuken een ander sopje te maken dan voor de WC en badkamer. Als je voor elke ruimte een ander wasmiddel wil halen omdat dit het beste zou werken, wordt het wel erg duur. Hierbij dus wat goede tips om wat geld te besparen.

Bij het koken is het een goed idee als je na het koken meteen het gasfornuis schoonmaakt. Laat dit niet te lang wachten want aangekoekt eten is alleen nog maar moeilijker schoon te krijgen. Dit geld ook voor de afwas.
Zo kun je koffiedik schijnt goed te zijn tegen vette aanslag in de pijnleidingen maar ook je vieze handen krijg je hiermee schoon. Soda werd vroeger veel gebruikt maar werkt natuurlijk nog steeds net zo goed voor het schoon houden van afvoer, voor bij de witte was of het schoonhouden van je pannen en bestek. Ook werd vroeger spiritus gebruikt en als je hiervan een beetje bij het ramen zeem sopje doet, dan krijg je heldere ruiten zonder strepen. Het sap van een citroen schijnt te helpen tegen vette plekken in de vaatwasser of voorkomt vieze geuren. Hiernaast is er nog azijn die je kan gebruiken tegen kalkaanslag, dat herken je vast wel bij de warme kraan of douche.

Schoonmaken is niet leuk om te doen maar mocht je veel aan je hoofd hebben dan werkt het wel om je hoofd te legen of even afleiding te krijgen. Je kunt het schoonmaken wel wat leuker maken voor jezelf door bijvoorbeeld de muziek aan te zetten. Hopelijk helpen deze tips je een beetje om geld te besparen en te investeren in het juiste.