De voordelen van een PVC vloer

Misschien heb je al wel eens van een PVC vloer gehoord. PVC vloeren zijn dan ook echt in opkomst. Dit komt doordat er veel voordelen verbonden zijn aan een PVC vloer. Wil je precies weten wat een PVC vloer is en wat deze voordelen zijn? Wij vertellen je er in dit artikel graag meer over.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een vloer die uit stroken of tegels van polyvinylchloride. Eigenlijk is een vinylvloer hetzelfde als een PVC vloer. Het is namelijk van hetzelfde materiaal gemaakt. Echter wordt er met vinyl vaak een kamerbrede vinylvloer bedoeld en met PVC juist een vloer van tegels of stroken.

Veel voordelen

Er zijn veel voordelen te noemen als het gaat om een PVC vloer. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Natuurlijke uitstraling

Zo heeft een PVC vloer een natuurlijk uitstraling, waardoor het vaak lijkt op een echte houten of stenen vloer. Echter kun je ook kiezen voor een dessin. Kies bijvoorbeeld voor een PVC vloer met textielontwerpen of juist met metaaldessins voor een industriële uitstraling.

Vloerverwarming

PVC vloeren zijn tevens een zeer goede combinatie met vloerverwarming. Dankzij de geringe warmteweerstand van een PVC vloer wordt de warmte goed doorgelaten.

Weinig onderhoud

Ben je op zoek naar een vloer die weinig onderhoud nodig heeft? Ook dan is een PVC vloer een uitstekende keuze. Een PVC vloer is namelijk heel goed stof- en vlekvrij te houden.

Gaat jaren mee

Een PVC vloer staat bekend om de duurzaamheid. PVC gaat gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee. Dit geldt alleen als de vloer goed geïnstalleerd is, netjes onderhouden wordt en je daarnaast beschikt over een goede entreemat.

Novilon PVC

Ben je op zoek naar een goede PVC vloer? Neem dan eens een kijkje bij Forbo Flooring. De Novilon collectie bestaat uit een scala uit mooie en inspirerende PVC vloeren in diverse uitvoeringen. Je kunt het zo gek niet bedenken en je vindt het bij Forbo Flooring.