De perfecte slaapkamer

Een dag met veel energie en productiviteit begint met een goede nachtrust. Een goed matras en kussen draagt bijvoorbeeld bij aan een goede nachtrust. Wanneer je hierop slaapt, zul je merken dat je overdag fitter bent en je beter voelt. Maar je wil natuurlijk ook dat je slaapkamer er mooi uitziet, ga dus voor de perfecte combinatie!

De basis

Eerst is de kleur verf op de muur een belangrijke keus. Lichte kleuren maken de kamer meestal ruimer en rustig, maar zorg er wel voor dat de kamer er niet te steriel uit komt te zien. Warme tinten kunnen ook heel mooi staan in een slaapkamer, maar vermijd schreeuwende kleuren.

Het is ook belangrijk om een rustige ruimte te creëren, hierdoor kom je vanzelf ook tot rust en voel je je vele malen beter. Als je je kamer vol hebt staan met kasten, tafels en stoelen met daarop kleren en andere spullen, kan dit al snel een chaotische indruk geven. Dan is het dus tijd voor een grote schoonmaak, gooi of geef vooral zo veel mogelijk weg wat je zelf niet meer nodig hebt. Bewaar alleen de essentiële spullen. Je bed is natuurlijk essentieel met een nachtkastje. Je hebt tegenwoordig ook leuke tafeltjes die je als nachtkastje aan je bed kunt hangen. Deze nemen minder ruimte in beslag. Verder kun je natuurlijk ook een mooie kast in je slaapkamer zetten. Let er voor de keus van de meubels op dat de materialen bij elkaar aansluiten, dit geeft ook een mooi rustig effect. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij een beddenspeciaalzaak Bredevoort.

Aankleding

Pas als je de basis hebt, kun je voor de aankleding gaan winkelen. Zo weet je precies wat je  nodig hebt en waar je het kwijt kunt. Kies dus voor bijpassende dekbedovertrekken en kussens. Eventueel kun je nog kiezen voor een mooie wanddecoratie en een lamp. Zorg ervoor dat dit allemaal bij elkaar past en rust uitstraalt. Zo kun je heerlijk slapen en dus ook weer heerlijk wakker worden in je nieuwe kamer!