De iPhone 5 in een ander jasje

De iPhone 5C is een bijzondere stap voor Apple. Dit is bijzonder omdat dit de eerste iPhone is sinds de 3GS waar plastic is gebruikt voor de behuizing. Dit is niet het enige wat bijzonder is aan deze versie van de iPhone. De iPhone 5C is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Mocht je hem te duur vinden kan je ook kijken voor een refurbished iPhone 5C.

De kleuren

De kleuren waarin de 5C verkrijgbaar is zijn: wit, geel, blauw, groen, en als laatst roze. Het zijn geen felle kleuren. Het gaat om wat zachtere kleuren. Doordat er plastic is gebruikt bij de behuizing voelt de 5C wat steviger en minder kwetsbaar aan. Het gevoel dat de telefoon minder kwetsbaar is komt omdat er plastic is gebruikt in plaats van glas. Dit is dus wel een hele uitkomst voor mensen die hem nog wel eens laten vallen. Nu hoef je minder bang te zijn voor een kapotte achterkant. Wat ook fijn is, is dat de achterkant rond afloopt en dus minder scherp aanvoelt.

De accu

De accu is als enigste aangepast. Het scheelt niet heel veel. De batterij heeft nu 1507 in plaats van 1440 mAh. Het is een klein verschil wat niet heel veel uit maakt in de praktijk. Bij een gemiddeld gebruik houdt de 5C het makkelijk de hele dag vol. Aan het einde van de avond heeft hij toch wel een lader nodig zoals bijna iedere telefoon.

Het scherm en de camera

Ook al zijn deze onderdelen eigenlijk niet veranderd, toch worden ze nog eventjes kort besproken. De 5C is ook met een 8 megapixel-camera uitgerust. Deze blijft het uitstekend doen. Hij maakt heldere en scherpe foto’s. Ook de kleurweergave is goed. Waar het scherm in uitblinkt zijn de helderheid, kleuren en witweegave. Met een 4 inch-display en een resolutie van 640 x 1130 pixels is dit een dikke prima.

De snelheid

De A6-processor zorgt ervoor dat de 5C prima presteert. Ook de 5C draait op iOS 7. Deze werkt soepel en het openen van apps gaat snel. Multitasken is een stuk makkelijker en de instellingen zijn een stuk eenvoudiger op te roepen.