De droom van wereldkampioen was zo mooi

Hoewel de Oranjekoorts in het begin van het WK nog niet heel erg aanwezig was onder de Nederlandse bevolking nam dit naarmate de finale in zicht kwam flink toe. Wedstrijden werden beter bekeken en er werden meer feestartikelen en lekkernijen verkocht. Helaas wist het Nederlandse elftal niet de finale in São Paulo te behalen.

Binnen de normale speeltijd wisten de voetballers niet te scoren en de verlenging maakte hier ook geen verschil in. Na 120 minuten werden er strafschoppen genomen waardoor Argentinië op voorsprong kwam. Sneijder en Vlaar schoten de bal niet in de goal en spelers van het andere elftal behaalden wel een doelpunt. In veel kroegen leidde dat tot teleurgestelde Oranjefans, die snel huiswaarts keerden en hun rommel niet eens meer in de afvalbak deponeerde.

Sommige ballen werden erg slordig gespeeld en het was dus geen topwedstrijd. Wel moeten we opmerken dat het een spannende match was. Zo liep aanvaller Arjen Robben veel voorin en moest de verdediging van het Nederlandse elftal opboksen tegen Lionel Messi. Helaas bleek de defensie de hoogste prioriteit en waren er ook vlagen van saaie minuten.

Ron Vlaar en Stefan de Vrij deden goed hun best om ballen van Argentinië tegen te houden en werden gehuldigd op social media zoals Facebook en Twitter. Ook de defensie van de tegenstander was goed waardoor Robin v Persie en Arjen Robben moeite hadden om erdoor te komen. Louis van Gaal zette in totaal drie wissels in en kon keeper Krul niet meer in de goal zetten.

This entry was posted in .