De beste verkoper worden

Van oudsher stonden de beste verkopers vaak op de lokale markt. Degene met het beste praatje verkocht het meest. Tegenwoordig gaat het wel wat anders. Verkopers bellen nu voornamelijk met potentiële klanten. Het verhaal wat je doet moet dus geloofwaardig overkomen en inspelen op de wensen van de klant. Maar wanneer ben je een goede verkoper?

Tips voor een goede verkoop

 

 

  • Weet wat je verkoopt. Om een potentiële klant te kunnen overtuigen moet je zelf je product of dienst door en door kennen. Je zou het aan iemand met totaal geen verstand van dit onderwerp moeten kunnen verkopen. 
  • Neem de tijd om je in te lezen. Bij business-to-business verkopen is het van belang dat je je in leest op de website van de klant. Wat voor werkzaamheden verrichten zij, wat is de doelgroep, past het te verkopen product bij hen. Wanneer je dit van te voren uitzoekt ben je al een stapje voor op concurrentie.
  • Wees origineel.  Vermijd standaard e-mails met saaie teksten. Ben origineel en doe net dat beetje meer moeite om een mail persoonlijk te maken.
  • Kom je beloftes na. Een product onder valse beloften verkopen is een van de grofste fouten die je kunt maken. Wanneer je het product verkocht krijgt is de kans erg groot dat je negatieve feedback krijgt op diverse websites vanwege nalatigheid wat betreft beloften. Dit zal het imago van het bedrijf niet ten goede komen.
  • Reageer op tijd. Wanneer je een e-mail ontvangt waarin meer informatie gevraagd wordt omdat men twijfelt, reageer dan zo snel mogelijk en probeer het vertrouwen te winnen van de desbetreffende persoon.
  • Gebruik het product ook zelf. Het klinkt cliché maar het product zelf gebruiken zal er voor zorgen dat je het door en door kent en beter gaat promoten. Wanneer je een product zelf dagelijks gebruikt kom je vanzelf achter de positieve en negatieve kanten. Gebruik dit in je voordeel.
  • Experimenteer met verschillende verkoop manieren. Verkopen is vallen en op staan. Probeer eens uit je comfort zone te stappen en gebruik eens een andere manier van verkopen om te kijken of je hierdoor tot een beter resultaat komt.

 

Zorg dat je een diploma hebt

Tegenwoordig is een diploma erg belangrijk. Men kijkt op de CV allereerst naar het opleidingsniveau en daarna naar de werkervaring. Wanneer je geen diploma hebt in je vakgebied krijgt een ander die dat wel heeft vaak de voorkeur. Naast je baan kun je gemakkelijk een dergelijke opleiding volgen. Een opleiding tot verkoopmedewerker kan namelijk in één dagdeel per week gevolgd worden. Op deze manier is het gemakkelijk om je financiële situatie in stand te houden en toch je papiertje te halen. Je hebt dus het beste van twee werelden eigenlijk. Wel moet je natuurlijk wat aanleg hebben voor het vakgebied, maar vaak kun je dit zelf wel beoordelen.
Zit je al langere tijd thuis en heb je moeite met solliciteren? In dit artikel vind je wat tips.