De aanraders van mei

Mei is in de hele wereld een aangename maand. De winter is op het zuidelijke halfrond nog niet begonnen terwijl in het noorden de lente eindelijk aanbreekt. Ideaal om dus eens een tripje te maken! De volgende bestemmingen zijn absolute aanraders in mei.

Haasten als een local in New York

New York, ‘the city that never sleeps’. Deze naam heeft de stad niet voor niets gekregen. Het is altijd druk in de stad. In eerste instantie zal de stad je misschien overwelmen. Aan het snelle levensritme valt namelijk niet te ontkomen. Al snel haast je je net zoals een local. In mei is de kans groot dat de temperaturen gaan naar een aangename 25 graden. Het baseballseizoen is ook weer begonnen, dus je kan een bezoekje brengen aan een wedstrijd van de Yankees. Genoeg redenen om je hotel en vliegtickets New York te boeken!

Feesten op Festivals in Shotland

In mei zijn er in West-Schotland veel festivals. Ben je dol op traditionele muziek? Dan kan je de Girvan- en Moniavefestivals eigenlijk niet missen! Ben je een grote fan van dichter Robert Burns? Breng dan zeker een bezoekje aan Burns An’ A’-festival in de regio Ayrshire. Geniet op de promenade langs het strand van vuurwerk en de muziek van de finale van het festival. Het Burns An’ A’ That!-festival brengt een ode aan het leven en het werk van Schotlands beroemdste dichter Robert Burns.

Bezoekje aan het Lentemuziekfestival in Praag

Tijdens het legendarische Lentemuziekfestival van Praag lijkt het alsof alle toporkesten zijn verzameld. Sinds 1946 komen alleen ’s werelds beste artiesten en orkesten voor optredens in de mooiste zalen van de stad. Vroeger traden hier alleen Tsjechische orkesten op, maar tegenwoordig kun je hier ook genieten van optredens met een internationale achtergrond. Al lopend door de stad kom je diverse muziekoptredens tegen. Elke dag van het festival vinden er verschillende concerten plaats in het Praagse staatsoperagebouw. De allermooiste gebouw is het Obecní Dum ofwel het Gemeenschapshuis. Het is een concertzaal, balzaal, café en restaurant gebouwd in 1911. Het gebouw is gebouwd in de art nouveau-stijl en staat vooral bekend om de Smetana concertzaal.