Dakbeplating – Alles wat u moet weten!

In dit artikel komt u alles te weten over de toepassing van wand- en dakbeplating en wat de voordelen hiervan zijn. Ben t u benieuwd wat het voor u kan betekenen? Lees dan dit artikel verder en kom hier meer over te weten. Ook vertel ik u wat meer over een uiterst bekwame partij in de realisatie hiervan.

Zoals u weet is het plaatsen van wand- en dakbeplating een vak apart en zijn er veel aspecten om op te letten. Zo is er veiligheid, energiezuinigheid, asbest en milieuvriendelijk materiaal. Echter zijn deze aspecten op het asbest na alleen maar voordelen. En dat bedoel ik vanuit het oogpunt van de huidige technieken.

Veiligheid en gezondheid

U heeft er waarschijnlijk al van gehoord. De nieuwe regelgeving op gebied van asbest. Vanaf 2024 is er namelijk een verbod op asbest geldend door heel Nederland. Voor die tijd moet alle asbest verwijdert zijden middels asbestsanering en nieuwe dakbeplating. De microscopische asbest vezels kunnen namelijk op langer termijn longkanker veroorzaken en is dus een risico voor de volksgezondheid.

Daarnaast is nieuwe dakbeplating ook een stuk veiliger. Zo levert het kwaliteitsmateriaal van AGB Bouw betere isolatie en meer brandveiligheid. Dit levert indirect ook een energiebesparing op dankzij minder warmte verlies. Dit gebeurt middels sandwich panelen, hierover later meer.

Typen dakbeplating

Er zijn diverse soorten dakbeplating met elk haar eigenschappen. Dit is mogelijk in de vorm van warm dak, koud dak, golfplaten of sandwichpanelen. Golfplaten zijn zoals u ze kent, duurzaam en gaan lang mee. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook hoogwaardige sandwichpanelen welke een betere isolatie bieden en betere brandveiligheid. Hierdoor heeft u minder warmteverlies en bent u verzekerd van extra veiligheid!

AGB Bouw is gespecialiseerd in het plaatsen van dakbeplating en een deskundige in haar werkgebied. Zo kunnen zij diverse diensten leveren op het gebied van bouw. Met professioneel en gediplomeerd personeel zijn zij toonaangevend in hun vakgebied!

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen bij AGB Bouw? Bezoek dan de website of bel gerust even, ze staan u graag te woord!