CE markering

Op het gebied van CE markering kan Manualise u adviseren en helpen. Voor veel producten uit meer dan 20 productgroepen is een CE-markering verplicht, met name met het oog op de veiligheid van producten. Voorbeelden van productgroepen met een verplichting tot CE markering:

  • Gastoestellen
  • Meetinstrumenten
  • Liften
  • Telefoons
  • Bouwproducten
  • Traphekjes, kinderstoelen e.d.

Producten dienen te zijn voorzien van instructies en handleidingen, zowel voor de gebruiker als de installateur. Veiligheid is een belangrijk aspect van producten, zodat een CE markering verplicht is bij producten die gevaar kunnen opleveren bij verkeerd gebruik of bij onjuiste aansluiting.

De verantwoordelijkheid voor een product, waaronder ook de CE markering ligt bij de fabrikant maar ook de importeur heeft een verantwoordelijkheid. Zo moet een importeur de CE markering van producten van buiten de EER (Europese Economische Ruimte) controleren en als de importeur onder eigen naam verkoopt, heeft hij eveneens de verantwoordelijkheid voor de CE-markering. Bel met Manualise als u meer wilt weten over CE markering of advies nodig heeft.

Diensten van Manualise

Manualise is gespecialiseerd in het ontwerpen en schrijven van handleidingen. Wij schrijven onder meer gebruikershandleidingen, montagehandleidingen of instructies en ook een quick start gids, inclusief grafische werkzaamheden behoort tot de mogelijkheden. Desgewenst leveren wij handleidingen in verschillende talen of vertalen uw reeds bestaande handleiding. Net als bij CE markering adviseren wij over de verschillende eisen die worden gesteld aan de handleiding van uw product.

Wij zoeken uit welke richtlijnen voor uw product gelden en vaak is het zo dat meerdere richtlijnen van toepassing zijn. Wij kunnen u ook van dienst zijn indien er grote drukte in uw bedrijf is. De experts van Manualise komen uw team graag versterken. Manualise ontwikkelt ook software. Wilt u meer weten over CE markering of over een van onze andere diensten dan vertellen wij u daar tijdens een persoonlijk gesprek graag meer over.