Camper huren Nieuw-Zeeland

Is het altijd al een droom van jou geweest om een camperreis door Nieuw-Zeeland te maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees dan gauw verder en ontdek hoe je het beste een camperreis kunt organiseren, zodat het niet alleen bij dromen blijft!

Beste reisperiode Nieuw-Zeeland

De seizoenen in Nieuw-Zeeland zijn precies het tegenovergestelde van de seizoenen in Nederland. Dit betekent dat de warmste maanden januari en februari zijn en de koudste maanden juli en augustus. De beste periode om Nieuw-Zeeland te bezoeken is dus tussen oktober en maart. Probeer echter de periode tussen Kerst en half januari te vermijden, want dan hebben de Nieuw Zeelanders zelf ook vakantie. Het is er dan een stuk drukker en de prijzen zijn hoger.

Maak een reisschema

Voordat je gaat boeken, is het belangrijk dat je weet welk deel van Nieuw-Zeeland je wilt zien. Ga je liever voor het Noordereiland, met haar prachtige veelzijdigheid in landschap en cultuur, of trekt het Zuidereiland met de prachtige natuur en het vele wildlife je meer? Wanneer je meer dan 3 weken de tijd hebt, is een combinatie tussen de twee natuurlijk ook mogelijk! Heb je eenmaal een keus gemaakt, dan kan het plannen beginnen. Door inspiratie op te doen op diverse websites, ontdek je wat je echt niet wilt missen tijdens jouw camperreis. Kijk vervolgens op Google Maps naar de afstanden en reistijd. Wij raden je aan om niet meer dan 300 kilometer per dag te reizen. Houd hierbij ook rekening met het feit dat rijden door de bergen meer tijd kost.

Tip: is je reisschema klaar? Zet deze dan in een spreadsheet voor een duidelijk overzicht. Noteer hierin welke dag het is, wat je gaat doen, hoeveel kilometer het is, wat de reisduur is en wat mogelijke campings zijn om te overnachten. Print dit overzicht uit, zodat je het altijd bij je hebt.

Welke verhuurder?

Wanneer je met de camper door Nieuw-Zeeland wilt reizen, kun je ervoor kiezen om alles zelf te regelen. Denk dan aan het boeken van vluchten, het huren van een camper, het regelen van verzekeringen en reserveren van overnachtingen. Wil je liever dat een reisorganisatie dit allemaal voor je regelt? Kies dan voor een complete pakketreis. Bij de Nederlandse reisorganistie CheapCampers.nl kun je zowel enkel een camper huren in Nieuw-Zeeland, als een complete pakketreis boeken!

Kampeermogelijkheden Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland zijn er veel goede campings te vinden in mooie groene gebieden. De campings liggen verspreid door het hele land, waaronder in de natuurparken. De campings beschikken bijna allemaal over voorzieningen zoals elektriciteit, sanitair en wasserettes. Ook is het in Nieuw-Zeeland toegestaan om vrij in de natuur te kamperen. In de meeste regio’s zul je dan wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Zo is een toilet bijna altijd vereist en een certificering (blauwe sticker) dat je camper voldoet aan de gestelde eisen van de overheid. Let er wel op dat elke regio haar eigen regels hanteert betreft vrij kamperen. Informeer daarom altijd eerst bij de i-SITE van het dorpje wat de mogelijkheden zijn.

Begin met de voorpret!

Nu duidelijk is hoe je je camperreis door Nieuw-Zeeland het beste kunt voorbereiden, kan de voorpret beginnen! Begin met het opdoen van inspiratie en ontdek wat je absoluut niet wilt missen. Het lijkt misschien veel werk, maar zodra je eenmaal bezig bent wordt je steeds enthousiaster om jouw droomreis werkelijkheid te maken!