Boodschappen doen met een lege portemonnee

Wil je graag lekker eten, maar heb je niet zo veel budget voor dure boodschappen? Klinkt uitdagend, maar het is toch makkelijker dan je denkt. Je kunt gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel zetten terwijl je aan het besparen bent. Bezuinigen hoeft niet te betekenen dat je alleen droog brood kunt eten. Om je zetje in de juiste richting te geven, vind je in dit artikel een aantal handige tips voor het boodschappen doen met een budget.

Lijstjes!

Zoals je misschien uit ervaring al wel weet zijn mensen gevoelig voor impulsaankopen. Zo ga je bijvoorbeeld naar de Jan Linders supermarkt voor melk, maar ga je naar huis met een paar zakken chips. Om de kans op impulsaankopen te verkleinen, is het slim om een boodschappenlijstje te maken. Op dit lijstje zet je enkel en alleen de dingen die je echt nodig hebt. Zo vergeet je niks en neem je geen overbodige dingen maken. Zo ben je er ook zeker van dat je niet steeds terug naar de winkel moet omdat je dingen vergeten bent. Elke keer dat je in de winkel bent, kom je namelijk weer in de verleiding om overbodige producten te kopen.

Kortingen & acties

Lees de folders van de supermarkten regelmatig door en blijf op de hoogte van aanbiedingen bij jou in de buurt. Wanneer er producten tussen zitten die jij vaak koopt, kun je hier gelijk op inspelen. Probeer wel te voorkomen dat je niet ineens aan drie dezelfde producten vast zit terwijl je er maar één nodig hebt, anders is het alsnog zonde van het geld. Hebben meerdere supermarkten verschillende interessante aanbiedingen? Dan kun je ervoor kiezen om naar meerdere supermarkten te gaan, mits de reiskosten niet te hoog oplopen.

B-merken en huismerken

Het wordt al snel erg gemakkelijk om te besparen wanneer je afstapt van A-merken. Veel mensen kopen liever niets anders dan A-merken en voelen zich ongemakkelijk bij het kopen van huismerken. Toch zijn B-merken en huismerken vaak net zo goed en lekker als A-merken, de naam is alleen anders. Probeer het eens uit, wie weet bevalt het nog wel beter dan de A-merken!