Boodschappen bezorgen heeft de toekomst: Maaltijdbox!

We doen het allemaal; online producten bestellen. Maar doen we dat ook al met boodschappen? Tegenwoordig zijn er veel nieuwe initiatieven gestart om bijvoorbeeld een maaltijdbox thuis te bezorgen. In dit artikel laten we je een aantal van die ontwikkelingen zien.

De nieuwe bezorgdiensten voor dagelijkse boodschappen kunnen de markt voor het online kopen openbreken voor het grote publiek. Webwinkelen zal in een stroomversnelling komen als mensen er eenmaal aan gewend zijn dat de dagelijkse boodschappen op vaste tijden aan de deur worden afgeleverd. Dan zal ook de massa door diezelfde bezorger graag naast boodschappen kleding, medicijnen of andere benodigdheden laten brengen. Boodschappen thuisbezorgen is tegenwoordig heel eenvoudig.

Boodschappen bezorg markt toch moeilijk
Mede-oprichter Michiel Muller van de nieuwe websupermarkt Picnic is niet bang dat bestaande partijen het concept gaan kopiëren. ‘Dat gaat niet zomaar. We hebben een heel nieuwe keten ontwikkeld en er zit een behoorlijke softwarecomponent in. En we hebben geprobeerd om het te beschermen’, zegt hij in een artikel in Het Financieele Dagblad. Hij ziet wel mogelijkheden voor de combinatie van Picnic met andere diensten. ‘Met die wagentjes kun je niet alleen boodschappen bezorgen.’ De ondernemers achter het nieuwe concept zijn ervan overtuigd dat hun logistieke opzet gaat werken. Muller: ‘Wij komen drie keer per week in jouw straat, op een vaste tijd. Voor de meeste mensen is dat prima.

Ook google gaat boodschappen bezorgen
Albert Heijn krijgt vermoedelijk in de toekomst een serieuze concurrent uit een verrassende hoek. Google gaat zich namelijk storten op het thuisbezorgen van verse groenten en fruit. De zoekmachine begint met het thuisbezorgen van boodschappen in twee Amerikaanse steden, waaronder San Francisco. De dienst Google Express bezorgt nu al verschillende artikelen, waaronder ook houdbaar voedsel. Daar komen nu dus verse producten bij. Google werkt samen met de supermarktketens Whole Foods en Costco, waarbij de boodschappen bij deze supermarkten worden opgepikt en vervolgens dezelfde dag nog worden thuisbezorgd. Laat nu je boodschappen thuisbezorgen door via internet te bestellen.

Boodschappen bezorgen met drones

Winkelketen Walmart wil drones inzetten om online bestelde boodschappen te bezorgen. Het bedrijf heeft bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA een verzoek ingediend om onbemande vliegtuigen hiervoor te testen, aldus persbureau Reuters. De winkelketen wil de vliegtoestellen inzetten om bijvoorbeeld spullen die consumenten online hebben besteld klaar te leggen op een afhaalpunt. Ook wil Walmart drones inzetten om binnenkomende vrachtwagens op een parkeerplaats te controleren op hun lading. Als volgende stap denkt Walmart aan thuisbezorging bij klanten. ‘Er zit een Walmart op minder dan vijf mijl van 70% van de Amerikaanse bevolking’, stelt een zegsman. ‘Dit zorgt voor unieke en interessante mogelijkheden voor bediening van klanten met drones.’

Het mag duidelijk zijn dat de boodschappen markt aan verandering onderhevig is. Heb jij zelf al eens boodschappen via het internet besteld? Probeer het eens. Bezoek de website van jouw lokale supermarkt en kijk of je online een maaltijdbox kunt bestellen. Via albert heijn of mathijs maaltijdbox bijvoorbeeld.