Beveiliging vacatures – werken in de beveiliging.

Is een uitdaging in de beveiliging wat voor jou? Beschik jij over een afgeronde mbo of hbo-opleiding in de beveiliging en ben je op zoek naar een functie als beveiliger? Neem dan een kijkje op de beveiliging vacatures pagina van het beveiliging opleiding en carrière platform. De beveiliging vacatures op het beveiliging opleiding en carrière platform worden dagelijks geüpdatet voor een optimale doorloop van verse vacatures.

Als opgeleid beveiliger kun jij aan de slag in diverse sectoren. Bezit jij over een diploma basis beveiliger (mbo niveau 2) of hoger, dan kom je voor bijna elke vacature als basisbeveiliger in aanmerking. Op deze manier kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een allround beveiligingsbedrijf. Als allround beveiliger heb je een aantal bedrijven of bedrijfsterreinen in een bepaalde regio onder je toezicht. Als beveiliger verzorg je dan de gehele dienstverlening met betrekking tot de beveiliging van deze bedrijven. Je zorgt ervoor dat het bedrijfsterrein in de ochtend geopend wordt en in de avond weer gesloten wordt. Tijdens het sluiten loop je vaak een ronde door het gebouw om te kijken of alles goed achter gelaten is. Zo controleer je of alle ramen dicht zijn en of er geen andere brand/inbraak gevaarlijke situaties zich voor kunnen doen.

Kwaliteiten van een goede beveiliger

De gevraagde kwaliteiten van een beveiliger in een beveiliging vacature worden vaak omschreven als: professioneel, flexibel inzetbaar, dienstverlenend ingesteld, sociaal, communicatief en proactief. Wanneer je solliciteert op beveiliging vacatures heb je natuurlijk een streepje voor als je additionele diploma’s hebt die direct van belang zijn voor een beveiliger. Voorbeelden hiervan zijn een BHV-diploma, een EHBO-diploma of je VCA-basisveiligheid. Uitgebreide kennis over brandmeldsystemen en inbraaksystemen zijn vaak ook een pre voor beveiligingsbedrijven.

Het kan ook voorkomen dat je als beveiliger slechts parttime bezig bent met beveiligen. Veel bedrijven hebben een in-house beveiliger die tussentijds ook functioneert als receptionist(e)/ host(ess) en/of administratief medewerker. Kennis van Microsoft Office en andere administratieve systemen wordt voor veel beveiliging vacatures ook gewaardeerd.