Beste internetverbinding met glasvezelkabel

Iedereen heeft wel eens van een glasvezelkabel gehoord en weet dat het iets met internetverbindingen te maken heeft. Ongetwijfeld maken veel mensen zelf ook gebruik van de glasvezelkabel, maar het kan ook zijn dat je gebruik maakt van ADSL-verbinding of de coaxkabels. Maar wat is het nu precies?

Glasvezelkabel

De naam zegt het al, maar een glasvezelkabel is een haar dunne vezel die gemaakt is van glas. Hiervan wordt gebruik gemaakt in de telecommunicatie. Er wordt licht gestuurd door de lange vezels. Deze zijn van heel helder glas gemaakt wat het licht goed door kan laten. Dit maakt dat de signalen betrouwbaar zijn om over grote afstanden te vervoeren. Aangezien de vezel een geringe hoek met de buitenzijde van de vezel maakt, wordt de reflectie gegarandeerd. Tevens blijft het licht aanwezig binnen de vezel door interne reflectie.

Voordelen

De voordelen van glasvezel zijn enorm. Met name ten opzichte van de ADSL en coaxkabels. Door de grote capaciteit die glasvezel draagt, kan er tegen scherpe tarieven een bandbreedte ingekocht worden. Vrijwel alle toepassingen kunnen via de glasvezelkabel lopen. Denk bijvoorbeeld aan het internet, telefonie, intranet, bewakingscamera’s enzovoorts. Dit maakt het eenvoudig om schaalvergroting plaats te laten vinden zodat het netwerk snel gekoppeld kan worden aan toekomstige netwerken. Voor uitbereidings plannen voor de toekomst is glasvezel dus ideaal.

Kostenbesparing

Door de aanleg van een glasvezelkabel kan op zowel de lange als korte termijn veel geld bespaart worden. Zoals gezegd is de aanleg goedkoop, maar door de snelle en betrouwbare verbinding maakt dit ook dat er geen wachttijd is. De dataoverdracht is namelijk heel snel. Glasvezel is ongevoelig voor elektromagnetische stralingen, waardoor de kans op storingen zeer gering is. Een signaal die door een glasvezelkabel loopt, verzwakt minder snel. Dit maakt dat het signaal niet telkens versterkt dient te worden.

InfraTel

InfraTel is een hoogwaardige en deskundige partner voor het leveren en aanleggen van glasvezelkabels. Voor meer informatie over hun diensten en producten kijk je op de website.