Bedrijven kunnen de technologische ontwikkelingen soms moeilijk bijhouden

Er zijn nieuwe trends die er voor zorgen dat bedrijven zich moeten ontwikkelen op technologisch gebied. Zo is het ook met Het Nieuwe Werken. Uit onderzoek bleek dat slechts 1 op de 3 bedrijven zich snel kunnen aanpassen aan de nieuwe technologie.

Technologie

Door de nieuwe technologie zijn er veel dingen mogelijk. Het Nieuwe Werken is hier een voorbeeld van, maar Hosted telefonie ook. Dit wil zeggen dat je overal en altijd bereikbaar bent als er een goede internetverbinding is. Door de nieuwe manier van werken kunnen we overal en altijd bij ons werksysteem, met hosted telefonie zijn we altijd en overal bereikbaar met een werkende internetverbinding. Is een kantoor dan eigenlijk nog wel nodig als we toch overal en altijd kunnen werken en kunnen bellen? Wanneer deze veranderingen doorgevoerd worden in een bedrijf moet het hele bedrijf zich een beetje aanpassen. De bedrijfscultuur gaat namelijk ook veranderen.

De bedrijfscultuur

Drie kwart van de bedrijven geeft aan dat ze niet snel genoeg kunnen reageren op de snelle veranderingen in de technologie. Slechts 24% van de bedrijven die deel hebben genomen aan het onderzoek geeft aan dit wel te kunnen. Zij zien nieuwe kansen en kunnen zich vaak snel vinden in de veranderingen. Wanneer je dus nieuwe ontwikkelingen aan wil nemen als bedrijf, bedenk dan van te voren goed wat dit voor jouw bedrijfscultuur gaat betekenen. Hoe gaat mijn personeel hierop reageren? Wat moet ik doen wanneer er weerstand ontstaat. Het is een groot proces om de nieuwe ontwikkelingen aan te passen aan de bedrijfscultuur of andersom. Doe dit dus niet zomaar even snel tussen door maar werk dit goed uit!

Leidinggevende

Zoals hierboven al gezegd wordt is dat een verandering niet zomaar doorgevoerd is. Er zijn namelijk 3 struikelblokken. Snel ontwikkelende arbeidskrachten, technologiegedreven ontwrichting en onderliggende essentiële bedrijfsprocessen. Als leidinggevende moet je alles zo soepel mogelijk laten verlopen. Denk hier dus niet te makkelijk over en onderschat het niet.

Opnieuw inrichten

De snelste bedrijven zijn goed in een aantal dingen. Als eerst is dat product-en dienstverleningsinnovatie. Als tweede, het gebruik van nieuwe technologieën en als laatst het aanpassen van bedrijfsprocessen. Vaak staan deze los van elkaar, maar om alles goed te laten verlopen moeten deze drie factoren hand in hand samen gaan.