Audiovisuele middelen en narrow casting

Narrow casting is een manier om informatie te delen, reclame te maken of iets te verkondigen. Het is het tegenovergestelde van broad casting. Broad casting is een manier van uitzenden waarbij iedereen die dit wil kan kiezen of ze ernaar kijken of niet. Het is niet op een specifieke doelgroep gericht. Narrow casting echter is het tegenovergestelde. Deze ‘uitzending’ is specifiek op een bepaalde doelgroep gericht. Zo kunt u zelf bepalen wat uw doelgroep over uw bedrijf of organisatie te zien krijgt. Maar ook waar en wanneer.

Hoe werkt het

Voor narrow casting heeft u software nodig waarmee u uw boodschap of informatie samenstelt. Een voorbeeld is een arts die in zijn wachtkamer een beeldscherm heeft staan. Hierop wordt vertoond wanneer de praktijk is gesloten, wie de dienstdoende huisarts is, informeert hij de patiënten over de griepprik of vertoont hij een kaart waarop de apotheken staan aangegeven. Met de software bepaalt hij hoe de informatie eruit ziet en wat hij wil laten vertonen. De informatie kan hij laten afspelen op het beeldscherm wanneer hij dit wil.

De software die hiervoor nodig is, is gebruiksvriendelijk. Indien nodig kan hiervoor een training worden gegeven.

De mogelijkheden

Naast informatieverstrekking wordt narrowcasting ook graag gebruikt voor reclamedoeleinden. Outdoor ledschermen vertonen op strategische plekken (dat zijn vooral plaatsen waar mensen (lang) moeten wachten, zoals een bushalte of langs een weg waar vaak files staan) reclame die interessant kan zijn voor het publiek dat zich op die plek begeeft. Maar de ledschermen worden momenteel vooral nog in ruimten ingezet, dus binnen. Soms wordt narrow casting ook gebruikt bij videowalls. Dat komt omdat led schermen voor buiten kostbaarder zijn omdat zij bestendig moeten zijn tegen alle weersomstandigheden. De kast om het scherm moet dus verwarmd worden en bovendien zijn ze niet 100% bestand tegen vandalisme. Ook mag een ledscherm niet overal geplaatst worden zonder toestemming van de gemeente. Faas Audiovisuele Dienstverlening is uw ideale partner op dit gebied.