Alle soorten dakbeplating

 

De reguliere dakpannen zijn vrijwel verleden tijd voor de dakbedekking van bedrijfshallen. De dakpannen zijn vervangen voor verschillende uiteenlopende soorten dakbeplating. Naast bedrijfshallen worden ook loodsen, stallen en zelfs nieuwbouwhuizen en kleinere ruimtes bedekt met dakplaten. Ben jij dus bezig met de bouw van een loods, hal of stal? Dan zal je zeker gebruik gaan maken van dakbeplating.

 

Waarom dakbeplating

De reden dat dakbeplating zo groeiend is, is omdat het vele malen voordeliger is dan de traditionele dakpannen. Bovendien gaat het leggen van dakplaten veel sneller dan het leggen van dakpannen. En daarbij komt dat de dakplaten ook een stuk beter hanteerbaar zijn vanwege hun gewicht en afmetingen. Toch hoef je niet bang te zijn dat de dakbeplating er ‘goedkoop’ uit ziet. Van een afstand lijken dakplaten met dakpanprofielen identiek aan normale dakpannen. Het verschil in zicht is dus amper te zien, maar qua prijs en gemak hebben dakplaten een zekere voorkeur bij bouwers.

 

Verschillende dakplaten

De verschillende soorten dakplaten die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn de volgende vijf:

  • Dakpanplaten

Deze platen worden van verschillende materialen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan staal, aluminium en kunststof. Al deze platen ondergaan een galvanisatieproces, waarbij er een speciale coating overheen wordt geplaatst. Dit beschermt tegen roestvorming en beschadigingen.

  • Damwandplaten

Deze platen hebben een trapeziumprofiel, waardoor het een stabiele uitstraling heeft. Deze platen zijn ook bestemd voor gevel- en wandbedekking.

  • Onduroof platen

Dit zijn isolerende golfplaten die geplaatst worden op hellende daken. De isolatie wordt behaald met siliconen polyester of PUR die hierop is gevestigd. Dit wordt veelal gebruikt voor loodsen, industrie en stallen.

  • Polycarbonaatplaten
  • Sandwichpanelen

 

AGB Bouw

Al deze vijf verschillende soorten dakbeplating kan gelegd worden door AGB Bouw. Als specialist in de beplating van schuren, loodsen en stallen, weten zij als geen andere welke soort dakplaten voor jouw gebouw gebruikt moeten worden. Met eerlijkheid en vakmanschap, hebben zij binnen een dag een dak op jouw nieuwe pand. Meer informatie? Neem contact op!

This entry was posted in .