5 tips om “the best Dj in town” te worden

Heb jij de ambitie om een echte dj te worden? Dan zul je toch flink aan de bak moeten want je bent niet de enige. Niet getreurd, want met een goede Dj Workshop en de volgende 5 tips moet dat helemaal goed komen.

1. Ben je eigen marketing machine

Je bent nog geen Martin Garrix of Dj Tiësto dus zal je ervoor moeten zorgen dat mensen je leren kennen. Probeer op zoveel mogelijk plaatsen te laten vallen dat je graag platen draait. Misschien moet je juist in het begin niks vragen voor een optreden. Jouw potentiële fans kunnen zo eerst kennis met je maken.

2. Don’t stay behind, because you will get lost

Om ervoor te zorgen dat mensen je blijven vragen om te komen draaien, moet jij ervoor zorgen dat je continu up-to-date bent met je muziek (of in ieder geval de muziekstijl die je draait). Dat laatste is niet helemaal waar, want je kunt het publiek juist verrassen door eens een hele andere track ertussen door te gooien.

3. Houdt je vrienden dichtbij, maar je vijanden dichterbij

Wellicht een beetje overdreven, want je collega’s moet je juist niet beschouwen als vijand. Het is alleen ontzettend belangrijk om in contact te komen/blijven met andere collega’s. Zij zijn vaak degene die ervoor kunnen zorgen dat jij op dat ene hele gave feest mag komen draaien.

4. Geen feestje zonder dat jij er bent

Jij wilde graag die bekende dj worden toch? Blijf dan in het weekend niet in je kamertje muziek in elkaar draaien. Ga erop uit en bekijk hoe anderen het doen in de lokale kroeg of discotheek. Leer hiervan en neem dit mee in je eigen show.

5. De gouden tip

Heb je toch nog een beetje last van podiumvrees of om fouten te maken, de enige tip hiervoor is; gewoon doen. Stap achter de draaitafel en maak er de beste avond van die jij ervan kunt maken. Als jij het gevoel hebt dat je dat gedaan hebt dan zal het publiek dat ook zo voelen. Ben vooral niet bang om een foutje te maken, geloof me, niemand die dat door heeft.