4 aandachtspuntjes bij de aankoop van een refurbished iPhone

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone, maar heb je niet genoeg budget om de volle prijs te betalen? Kies dan voor een refurbished iPhone. Een refurbished iPhone is een gebruikt toestel dat in de fabriek is schoongemaakt, gerepareerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Een refurbished iPhone is dus niet hetzelfde als een tweedehands iPhone.

In dit artikel komt naar voren waar je vooral op moet letten bij de aanschaf van een refurbished iPhone en de voor- en nadelen die daarbij komen kijken.

Refurbished of tweedehands?

Bij een refurbished iPhone denk je al snel aan een tweedehands iPhone, maar er zijn zeker grote verschillen tussen een refurbished iPhone en een tweedehands iPhone. Een tweedehands iPhone is bijvoorbeeld een gebruikte iPhone waar over het algemeen niets aan vernieuwd is, zoals een iPhone die op Marktplaats staat.

Een refurbished iPhone is daarentegen een gereviseerde iPhone, wat betekent dat hij technisch is nagekeken en er waar nodig onderdelen vervangen zijn. Daarnaast is hij aan de binnenkant schoongemaakt en van buiten goed opgepoetst, waardoor het toestel eruit ziet als een nieuwe telefoon. Bij een toestel van goede kwaliteit is vaak zelfs de behuizing vernieuwd, waardoor alleen een groot deel van de interne hardware niet volledig nieuw is.

Refurbished iPhone: de derde optie

De prijs van een refurbished iPhone kan verschillen per aanbieder, waarbij ook de staat van het toestel een rol speelt. Een refurbished iPhone kan worden gezien als een middelste keuze tussen de nieuwe iPhone en de tweedehandse iPhone. De refurbished iPhone is van betere kwaliteit dan de tweedehandse iPhone, maar wel duurder. Daartegen is de refurbished iPhone goedkoper dan de nieuwe iPhone, maar het toestel is niet helemaal nieuw.

Refurbished iPhone met garantie?

De lengte van de garantie en of je überhaupt garantie hebt, is afhankelijk van de aanbieder. Wanneer je kiest voor een refurbished iPhone van Forza Refurbished, krijg je standaard 12 maanden garantie. Deze garantie kan nog uitgebreid worden tot 24 of 35 maanden. Echter zijn er ook meer dan genoeg aanbieder die maar drie of zes maanden garantie bieden. Let hier dus goed op voordat je een refurbished iPhone koopt.

Kwaliteitsverschillen

Vanzelfsprekend zijn er niet enkel verschillen tussen tweedehands iPhones, nieuwe iPhones en refurbished iPhone, maar er zijn ook verschillen tussen refurbished iPhones onderling. Zo heb je B-grades, die wel technisch gecontroleerd zijn, maar niet schoongemaakt of gerepareerd. A-grades zijn toestellen met minder schade en zien er vaak veel beter uit, maar zijn ook zeker niet perfect. Dit geldt wel voor Certified Pre-Owned toestellen van bijvoorbeeld Apple.